Ценни съвети как да предпазим дома си от COVID-19, може да ви спасят живота

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

„Ню Йорк Таймс“ публикува подробни инструкции как бързо и ефективно да почистите дома си, за да се предпазите откоронавируса. Това отнема само няколко минути според изданието.

Още вчера ви споделихме много ценни лекарски съвети за това какво трябва да правим, за да пазим жилището си от китайската чума.

Според вирусолози най-добре още когато се приберем да изкараме якето си за 3 часа на терасата и непрестанно да почистваме ръцете си с препарати, а после да слагаме крем, за да предпазим кожата си.

Най-опасна е заразата по дръжките на вратите, твърдят учени. Именно затова е важно ръцете ни да са чисти, защото ако след това с тях докоснем лицето си, може да се заразим с COVID-19.

Сега ще ви разкрием обаче нещо много важно – как да изчистите само за няколко минути жилището си, така че да се предпазите от коронавирус.

Редакторите на „Ню Йорк Таймс“ помолиха експерти да дадат съвети как бързо и ефективно да изчистят апартамента си. Специалистите съветват да се съсредоточим върху дезинфекцията на предмети и повърхности, които използваме най-често – хладилник, микровълнова, маси, столове, дружки на врати и на шкафове.

Специалисти съветват да използвате антибактериални средства или пък поне сапунен разтвор.

Почистването трябва да става с ръкавици, които също да се дезинфекцират след това. За банята и кухнята трябва да използвате различен комплект ръкавици.

Много голямо внимание трябва да се обърне на дезинфекцията на банята и тоалетната. Трябва внимателно да почистите както копчето за пускане на водата, така и всички кранчета и тоалетната чиния.

Трябва да правите това почистване ежедневно.

След като направите всичко описано, трябва да измиете добре ръцете си, след това да ги дезинфекцирате с антибактериално средство и да сложите крем, с който да хидратирате и омекотите кожата си./ jenata.blitz.bg

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook