Цяла Италия е под карантина, властите обявиха извънредно положение, никакво излизане

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Това съобщи Джузепе Конте

Поставиха цяла Италия под карантина. Преди минути премиерът Джузепе Конте обяви извънредните мерки за справяне с коронавируса. Той посъветва хората да стоят по домовете си и да пътуват само за работа и при спешен случай. Безпрецедентните мерки за сигурност остават в сила до 3 април.

Всички обществени събития са забранени. Общественият транспорт ще продължи да работи, но училищата и университетите остават затворени. Всички спортни събития, включително футболните мачове от “Серия А” се отменят.

“Цяла Италия става защитена зона. Всяко движение из страната трябва да се избягва, освен по спешност при три причини – по работа, спешни нужди или във връзка със здравето. Разбираме нуждата на хората да излизат, да се срещат по заведения и да се забавляват по барове, но не можем повече да си позволяваме такива неща. Повярвайте ми, не е лесно”, заяви премиерът Джузепе Конте.

Италия е най-тежко засегнатата от коронавируса държава в Европа и на второ място по брой заразени и смъртни случаи в света след Китай, откъдето тръгна разпространението на заразата. С повече от 9 000 заразени, над 460 от които са починали, Италия е най-тежко засегнатата държава от коронавируса след Китай, откъдето тръгна разпространението на заразата. Смъртните случаи в страната вчера достигнаха 463 – увеличение от 97 за един ден. Броят на заразените нарасна от 7375 до 9172. 724 души са оздравели.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook