Ще се случи ли най-лошото? Идва ли коронавирусът в България?

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

През последните седмици светът не мисли и не говори за нищо друго, освен за огромната опасност, която е надвиснала над човечеството – коронавируса! Всеки ден научаваме за нови и нови заразени, дори и за смъртни случаи, но сякаш сме безсилни да спрем нарастващата паника и да водим спокоен живот. Нека обаче погледнем практично на въпроса и разберем дали можем наистина да очакваме коронавируса и по нашите географски ширини и ще има ли отшумяване на епидемията.

По думите на д-р Петър Марков, преподавател в Оксфордския университет, коронавирусът който е завладял главно Китай, е по-ниско патогенен от другите коронавируси, които човечеството вече познава. Нивото му на смъртност е по-високо и е равнопоставено с това на грипа. Предполага се, че той се предава по-бавно, но отдавна се е разпространил извън пределите на Китай и опасността от епидемия се увеличава все повече и в Европа.

Вече има регистрирани и смъртни случай в Италия, а заразените също не са малко, до момента са регистрирани 132 такива. Коронавирусът е сред коварните заболявания, тъй като хората, които са носители, често не усещат първите симптоми, а в същото време предават заразата. По този начин е много трудно носителите да бъдат изолирани и разпространението да спре.

Д-р Марков споделя още, че и България е застрашена от коронавируса, но имаме и лъч надежда, пише woman.bg. Той изтъква, че повечето подобни вируси отшумяват с идването на пролетта и в топлите месеци случаите намялават драстично. В този ред на мисли, ако и коронавирусът е като останалите въздушно-капково предавани инфекции, то се очаква през следващите месеци да отшуми, което би дало и бонус от няколко месеца време медицината да напредне и да открие лечение.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook