Японско лекарство е ефективно при лечението на коронавирус, доказа го тест с пациенти

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Японският препарат фавипиравир се оказа по-добър от съветския (руски) арбидол при лечение на коронавирусната инфекция показва изследване от китайски лекари, съобщават световните издания.

В изследването са участвали 236 души, които са се озовали в болница с диагноза COVID-19. В течение на една седмицата половината от тях (116 души) са били на лечение, при което освен обичайните лекарства бил използван и фавипиравир, докато втората (120) е приемала арбидол вместо него. В резултат на подобно лечение на седмия ден процентът на възстановяване в първата група е било 71,43 процента, а във втората – 55,86 процента.

“При обикновени пациенти с COVID-19, които преди това не са получавали антивирусно лечение, фавипиравир може да се счита за предпочитано лекарство”, заключават авторите на изследването. През март френски учени съобщиха за успешни изпитания на лекарството срещу SARS-CoV-2. През същия месец представителят на китайското Министерство на науката и технологиите Чжан Синмин заяви, че лекарството срещу нови щамове на грип, фавипиравир, произведено от японската компания Fujifilm Toyama Chemical, е показало своята ефективност при лечение на коронавирусна инфекция. Превод и редакция: БЛИЦ

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook