6-годишно момиченце почина от коронавирус в Иран

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Това съобщиха здравните власти в Техеран

6-годишно момиче почина от коронавирус в Иран. Това съобщи БГНЕС, цитирайки информация от здравните власти в Техеран.

Детето е починало днес в иранската провинция Северен Хорасан заради новия коронавирус, според Университета за медицински науки в Северен Хорасан. В изявление университетът казва, че са регистрирани 189 случая в провинцията, 19 пациенти от които са починали.

Общо 99 души, лекувани от вируса, бяха изписани от болници в провинцията. Според иранското здравно министерство, средната възраст на хората, починали от коронавирус, е 67 години.

По-рано 3-годишно дете с левкемия загуби живота си вследствие на болестта.

Въпреки че възрастните хора са изложени на по-висок риск от тежкото заболяване, лекарите предупреждават, че болестта може да доведе до фатални последици и за деца и млади хора с отслабена имунна система.

Здравните власти в Иран съобщиха, че 127 души са починали от коронавируса през последните 24 часа, което увеличава смъртността до 1 812. Регистрирани са общо 1 411 нови случая, повишавайки броя на инфекциите в страната до 23 049.

Вирусът за пръв път се появи в Ухан, Китай, миналия декември и се разпространи в поне 168 страни и територии. Световната здравна организация обяви вируса за пандемия.

Има повече от 381 620 потвърдени случая в световен мащаб, а случаите на смърт вече са 16 563, като над 101 800 души са се възстановили, според американския университет „Джон Хопкинс“.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

 

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook