62-ма са вече заразените с коронавирус у нас, над 10 случая за един ден, но не затварят границите

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България. Във ВМА от 95 направени проби четири са положителни. Хората се намират под домашно лечение. 145 проби са направени в Националната референтна лаборатория. Шест са положителните резултата.

Това съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА има настанени 10 души, в „Пирогов“ – двама, в Александровска болница – двама, в Габрово – двама и в Плевен – четирима души.

Премиерът Бойко Борисов и ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски са изследвани във ВМА за коронавирус. Резултатите от всичките изследвания са отрицателни. Изследвани са и всички членове на Националния оперативен щаб. Техните проби също са отрицателни.

„В момента се изкупуват безумни количества лекарства, които не са необходими. След това те дори не могат да се изхвърлят в кофата, това е безотговорно. А те ще стигнат до боклука, бъдете сигурни. Някои от лекарствата не могат да свършат никаква работа. От този момент тръгват инспекторите и ще се отнемат лицензите на всички аптеки, които продават без рецепта антибиотици и какви ли не други неща. Това е безумие, което трябва да се прекрати, дори и със силови мерки. Тонове антибиотици се изкупуват, след като вирусите не се лекуват с тях“, заяви Венцислав Мутафчийски.

„Днес беше допуснато едно грубо нарушение на правилата и вероятно прокуратурата ще се самосезира за това. Човек с положителна проба за коронавирус от Лом е изпратен в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести“, каза още той.

Добавят в списъка още страни, от които при пристигането у нас всички ще подлежат на задължителна карантина. Това са Франция, Германия, Швейцария, Великобритания и Нидерландия.

В света 173 000 души са заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 6660. В Румъния има скок с 19 случая и там общо са 158. В Гърция са 331, в Австрия и Белгия има над 1000 случая.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook